Polityka Prywatności

Dotyczy serwisu internetowego dostępnego pod adresem www.kingrunner.com oraz sklepu internetowego dostępnego pod adresem www.sklep.kingrunner.com ("Serwis", "Serwisy").


Odprawa!
Hough Ultrasi,

Dziękujemy za zaufanie i za to, że Nas odwiedzacie w Internecie. Czujemy się docenieni i jednocześnie doceniając Was, chcemy i będziemy chronić Wasze dane osobowe, zarówno podczas zakupów u Nas, jak i podczas codziennej internetowej wycieczki w Serwisie. Jest Was niemało, niemniej jednak do każdego z Was podchodzimy indywidualnie. Dlatego chcemy, abyście wiedzieli jak przetwarzane są Wasze dane. Poświęćcie 5 minut i zapoznajcie się z poniższymi zasadami.

Wasze bezpieczeństwo jest ważne nie tylko podczas zawodów, ale również podczas wizyty w Serwisach!

3, 2, 1... START!
Co takiego się dzieje?

Znacie Nas na tyle, na ile Wam o tym mówimy. Was również znamy na tyle, na ile Nam sami o tym mówicie. Szanujemy to. Dlatego w tajemnicy trzymamy wszystkie Wasze dane osobowe, które Nam przekazujecie przy korzystaniu z naszych usług, produktów, generalnie podczas korzystaniu z Serwisów. Dbamy o Wasze bezpieczeństwo podczas wizyty u Nas, dlatego poniżej przekazujemy dokładne informacje, w jaki sposób wykorzystywane będą Wasze dane osobowe, zbierane przez Nas, podczas Waszych odwiedzin w naszych Serwisach.

  1. Polityka Prywatności

    To dokument który właśnie czytasz. Super. Tak trzymaj!

    1. Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dn. 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, dalej: "RODO", a w szczególności z art. 13 RODO, przekazujemy Tobie stosowne informacje.
    2. Dążymy i będziemy dążyć, a także zapewniamy Tobie, że dokładamy najwyższej staranności, mającej na celu ochronę Twoich danych osobowych, tak aby były one przetwarzane zgodnie z RODO. Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w określonym, prawnie dozwolonym celu a także w zakresie, który będzie niezbędny do świadczenia przez Nas na Twoją rzecz naszych usług.
    3. Jeśli chcesz, zawsze możesz do Nas napisać, w kwestiach dotyczących Twoich danych osobowych na adres .
  2. Kto administruje moimi danymi osobowymi?
  3. Administratorem Twoich danych osobowych jest Kingrunner sp. z o.o. (KRS: 0000519731, NIP: 9512383285, REGON: 147376205), z siedzibą w Warszawie, 02-791, ul. Stryjeńskich 19/348 ("Administrator").

  4. A dlaczego zbieracie moje dane osobowe?
    1. Przede wszystkim dlatego, że korzystanie z naszych Serwisów, a w konsekwencji świadczenie przez Nas na Twoją rzecz usług, może odbyć się wówczas, gdy podasz niezbędne dane osobowe, w celu np. zidentyfikowania Ciebie jako naszego klienta, wysłania na Twój adres zakupionych towarów, czy też w celach świadczenia innych usług. Jednak to Ty decydujesz sam, o zakresie podanych danych osobowych, przy czym zarazem wraz z podaniem tych koniecznych, abyśmy mogli dla Ciebie świadczyć nasze usługi albo abyś mógł skorzystać z praw do reklamacji. Ale nie martw się, podane dane osobowe zachowamy w tajemnicy i wykorzystamy je jedynie do celów, o których poinformowaliśmy Ciebie podczas ich zbierania i nie będziemy ich przechowywać dłużej, aniżeli to wynika z RODO, w tym przede wszystkim z Twojej zgody.
    2. Twoje dane osobowe możemy zbierać np. w celu sprzedaży towarów (odzież, prasa drukowana, prasa elektroniczna, prenumerata, merchandising - gry planszowe, itp.), w celach związanych z konkursami czy też informacjami, które będziemy Tobie przesyłać (newsletter, konkursy), w celach reklamacji (np. reklamacje dot. wad zakupionych towarów), a także w celu utworzenia Twojego profilu.
    3. Rozdzielamy uzyskane zgody na przetwarzanie danych osobowych w poszczególnych celach, na co będziesz miał zawsze wpływ, a my będziemy je przechowywać z bezpiecznym miejscu.
  5. Konto w serwisie Kingrunner
    1. W Naszym Serwisie możesz założyć konto, dzięki czemu możesz: posiadać osobisty profil a także zasilić Serwis informacją o wydarzeniu sportowym, relacją, artykułem czy też przepisem kulinarnym. Zwróć uwagę, że rozdzielamy podanie danych osobowych odrębnie do profilu, a odrębnie do złożenia zamówienia w sklepie. Pamiętaj, że po podaniu danych osobowych, o których wspominamy w pkt. III powyżej, stajemy się ich Administratorem.
    2. Założenie konta w Serwisie oznacza rejestrację Twoich danych osobowych, umożliwiającą logowanie do naszego Serwisu. W takim przypadku jedynym administratorem Twoich danych osobowych będziemy My, jako Administrator.
    3. Konto w Serwisie można założyć również za pośrednictwem serwisu społecznościowego "Facebook", przy pomocy swojego konta w tymże serwisie społecznościowym. Pamiętaj jednak, że w przypadku tworzenia konta w Serwisie za pomocą serwisu społecznościowego "Facebook", Twoje dane osobowe otrzymujemy od tegoż serwisu, co oznacza, że administratorem Twoich danych osobowych w takim przypadku będzie w pierwszej kolejności "Facebook", a My - po otrzymaniu ich z usługi Facebook Connect, będziemy je przetwarzać, zgodnie z niniejszą Polityką Prywatności. Zwróć szczególną uwagę na fakt, że usunięcie konta z serwisu społecznościowego "Facebook", nie oznacza jednocześnie usunięcia konta w naszym Serwisie, o czym powinieneś Nas poinformować, abyśmy mieli pewność, że nadal wyrażasz zgodę na przetwarzanie przez Nas Twoich danych osobowych. Jednocześnie, zapoznaj się z Polityką prywatności serwisu "Facebook" i dowiedz się, w jakim zakresie serwis "Facebook" przetwarza Twoje dane osobowe.
    4. Pamiętaj że podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, niekiedy jednak konieczne, w celu świadczenia przez Nas na Twoją rzecz usług, dostępnych w Serwisach.
  6. Jakie dane osobowe zbieramy automatycznie?
    1. Podczas Twojej wizyty w Serwisach będziemy zbierać Twoje dane osobowe automatycznie, i będą to: adres IP, URL, czas poświęcony na poszczególne działy Serwisów, informacje dot. sprzętu komputerowego, w tym oprogramowania.
    2. Jeśli masz poniżej 16 roku życia, Twoje dane usuniemy natychmiastowo i nie będziemy mogli świadczyć na Twoją rzecz naszych usług za pomocą Serwisu.
  7. Na jakiej podstawie przetwarzać będziemy dane osobowe?
    1. Oczywiście zgodnie z RODO,
    2. Na podstawie Twojej zgody udzielonej Nam,
    3. W związku z umową którą zawrzemy (np. Twoje zakupy w Serwisie),
    4. Mając na względzie obowiązek prawny jak i słusznie uzasadniony interes społeczny.
  8. W powyższych sytuacjach, będziemy przetwarzać Twoje dane.

  9. Czy będziecie przekazywać moje dane osobowe dalej?

    Tak, ale...

    1. Naszym pracownikom i współpracownikom, w celu świadczenia usług (np. wysłanie paczki, zweryfikowanie płatności, tj. np. logistyka i księgowość, a także osobom ze wsparcia produktu – reklamacje).
    2. Organom publicznym, tj. Policja, Izba Celna, organy ścigania, w związku z prowadzonymi przez nie postępowaniami, itp.
  10. A jak długo będziecie przechowywać moje dane osobowe?

    Tak długo, jak jest to niezbędne dla celu, dla którego zostały użyte. A konkretniej:

    1. Do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody na przetwarzanie danych osobowych,
    2. Do wykonania przez Nas umowy z Tobą,
    3. Tak długo, jak nakazuje obowiązek wynikający z prawa, tj. pkt. VI ppkt. 4.
  11. Po upływie w/w okresu, Twoje dane zostaną przez Nas usunięte lub zanonimizowane.

  12. Masz prawo do...!
    1. Żądania dostępu do danych osobowych i ich zmiany, w tym prawo do bycia zapomnianym,
    2. Żądania zaniechania przetwarzania w określony sposób, przy czym niekiedy uniemożliwi to wykonanie dla Ciebie usługi,
    3. Sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych w celach związanych z prawnie uzasadnionym interesem, chociaż wcześniej poinformujemy Ciebie o takiej sytuacji i powodzie,
    4. Przenoszenia danych osobowych przetwarzanych w związku z wykonaniem umowy lub na podstawie Twojej zgody oraz prawo do ograniczenia przetwarzania danych,
    5. Cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Jeśli cofnięcie zgody dotyczy danych osobowych koniecznych do utrzymana konta w Serwisie, oznaczać to będzie usunięcie przez Nas Twojego konta.
    6. Podmiotem, do którego w Polsce można wnieść zażalenie na przetwarzanie danych osobowych, jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  13. Cookies (ciasteczka)
    1. Ciasteczka, to pewne niewielkie informacje tekstowe, zapisywane do i w postaci plików tekstowych, które są przesyłane przez nasze Serwisy, a później zapisywane w pamięci Twojego komputera lub urządzenia mobilnego.
    2. W Serwisie stosujemy:
      1. cookies własne - pliki cookies zamieszczane bezpośrednio przez nasze Serwisy, związane ze świadczeniem przez Nas dla Ciebie usług
      2. cookies zewnętrzne – pliki cookies zamieszczane przez naszych Partnerów, za pośrednictwem Serwisu
    3. Cookies własne wykorzystujemy w następujących celach:
      1. uwierzytelnienia Was w Serwisie i utrzymania sesji, dzięki której nie musicie na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła
      2. przechowywania zawartości Twojego koszyka podczas zakupów u Nas
      3. zapamiętania Twoich ustawień w Serwisie w Twoim urządzeniu, w celu np. nie wyświetlania Ci ponownie informacji o cookies
    4. Cookies zewnętrzne wykorzystujemy w następujących celach:
      1. zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA, Polityka prywatności Google]
      2. zalogowania do Serwisu za pomocą usługi Facebook Connect [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii, Polityka prywatności Facebook]
      3. wykorzystania wtyczek portalu społecznościowego www.facebook.com, w szczególności przycisków "Lubię to" i "Udostępnij" w celu popularyzacji Serwisu [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii, Polityka prywatności Facebook]
      4. prezentowania w Serwisie treści multimedialnych pobieranych z zewnętrznych serwisów internetowych:
        1. www.youtube.com [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA, Polityka prywatności Google]
        2. www.vimeo.com [administator cookies: Vimeo, LLC. z siedzibą w USA, Polityka prywatności Vimeo.com]
      5. wykorzystania systemu komentarzy Disqus [administrator cookies: Disqus Inc z siedzibą w USA, Polityka prywatności Disqus]
    5. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies na Twoim urządzeniu. Masz jednak możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia także usunięcie plików cookies oraz ich automatyczne blokowanie. Poniżej znajdują się instrukcje zmiany ustawień cookies dla popularnych przeglądarek:
      1. Internet Explorer
      2. Firefox
      3. Chrome
      4. Safari
      5. Opera
    6. W przypadku ograniczenia dostępu do plików cookies (poprzez zmianę ustawień przeglądarki internetowej), korzystanie z Serwisów nadal będzie możliwe, poza funkcjami, które wymagają plików cookies takich jak np. zalogowanie, czy złożenie zamówienia w sklepie.

META

  1. Gratulujemy ukończenia przeczytania Polityki Prywatności Kingrunner.
  2. Być może czekają na Ciebie w przyszłości pewne zmiany w funkcjonowaniu Serwisu. Jeśli jednak dotyczyć będą one Twoich danych osobowych, zostaniesz o tym poinformowany!